Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V August 2014 ~ olahbersama® Blogger Widgets

August 28, 2014

2 Comments

Chapter 98 || L'arome #02 - Testimoni L'arome yang best..

| Posting by: jie || Photo by : jie & kawan-kawan |

Bismillahirrahmanirrahim,

Rentetan dari janji aku nak reveal some of the testimonial. Lambat betoi update nye. Sorry ya.

So now nak cerita pasal testimoni L'arome. APA ITU L'AROME? Sila refer Entry L'arome #01 ya.

Statistik ini jelas menunjukkan orang Malaysia suka makan. Biarlah orang nak persoalkan dari mana dapat data ni...sahih ke..I leave it to the expert.. The point is, kalau kita suka makan, mesti tahu apa yang kita makan. Macammana nak kontrol makan..
Based on BMI, masa di UNI dulu pernah BMI jadi 18.2 masa bulan puasa which is underweight. Kalau tengok gambar dulu pun alahai..kurusnya aku..Tapi ramai orang macam aku..senasib..dulu kurus ..sekarang struggle untuk nampak kurus...


TESTI #01 - My own testimonial. Ni lepas raya aritu.

Ni lepas syawal..
 

Ni lepas raya. Ujung Syawal la rasanya upload gambar ni..


Ni status ari ni..As of today. 


TESTI #02 - Ni semua testi kawan-kawan Teknik Ipoh. Kami pakat-pakat beli dan cuba. Hasilnya, yang beli semua puas hati dan 90% terus jadi agen. Haha..semua tertarik ko...

Ni Shira.. Dia la kawan kitorang yang introduce larome nih..Tengok body la...
Asalnya pakai suka-suka. Pastu berkesan untuk dia. 
Now dia ni stokis L'arome. Dah dpt duit 5 angka tau monthly..


Kawan #01- Ni testimonial shira. Dia ada letak pada FB wall dia. 
Aku ada tengok gambar stretchmark dia. Apa yang aku boleh cakap, serious impress dengan L'arome dan macammana L'arome boleh hilangkan stretchmark Shira. 


Kawan #02

Kawan #03

Kawan #04

Kawan # 05. Ayat last tu nak seru nama aku suh bagi testi..Hahaha

Kawan #06. 


Bila aku  kata #kawan, maksudnya memang kawan aku. Yang aku kenal. Dan semua testimonial ini adalah kawan-kawan yang dah join jadi agen. Eh ada yang jadi stokis dah pun.. Banyak lagi sebenarnya tapi aku tak larat nak pilih. Hihu...

TESTI #03 - Testimoni lain/ artis/ celebriti.
Ni semu aku share-share dari FB je. 
  Tok Ti pun dah pakai. Best kan? Sebelah Tok Ti tu adik Elfira Loy. 


Shaheera 


Lelaki pun boleh buna ya..Jangan duk ingat pompuan je duk obses nak kurus nih...




ok..tu je lah buat masa ni...Nanti kalau ada testimonial/ cerita terbaru aku sambung. Meanwhile, enjoy the pictures!! Interested?? sms/ whatsapp no ai tu..

ok bai.
 























3 Comments

Chapter 97 || Segmen Pencarian Bloglist by Syaz Harzays Minme

| Posting by: jie || Photo by : SYAZ |

Bismillahirrahmanirrahim,

Jom join segmen ni...



Klik Banner untuk join..

Jom sama-sama kita rapatkan ukhuwah. 

ok bai.




5 Comments

Chapter 96 || Segmen Pencarian Bloglist By Miya Amira

| Posting by: jie || Photo by : Miya Amira |

Bismillahirrahmanirrahim,

Jom join ramai-ramai segmen ni..


Klik Banner untuk JOIN..


Jom sama-sama support each other. Salam ukhuwah.

ok bai.




August 27, 2014

6 Comments

Chapter 95 || Perbualan anak beranak...

| Posting by: jie || Photo by : Edi |

Bismillahirrahmanirrahim,


# Scene 1- Dalam kereta.
Ayah : bla bla bla bla...Tu yang ayah tak nak..Tok tak nak...bla bla bla...tak nak..
Zahra :  Ayah tak nak..Tak nak sudah...

* Zahra is 2y 2 month. We dont expect any answer or feedback from her sebab kami sembang berdua saja..



# Scene 2 - Dalam kereta
Zahin : Ibu, kita dah lalu ikut jambatan. Balik ni kita naik feri pulak tau.
Ibu : Ok
Zahin : Ibuu...jangan la jawab macam tu..dah mula cranky..
Ibu : Abis tu nak jawab apa?
Zahin : Jawabla "takde masalah"
Ibu : T____T
Ayah : :) :) :) :)


#Scene 3 - Dalam kereta
Ayah sembang dengan ibu....
Ayah : bla bla bla..ba ba ba..ba na na..bla bla...
Ibu : bla bla bla..ba ba ba..ba na na..bla bla...
Ayah : bla bla bla..ba ba ba..ba na na..bla bla...
Ibu : (Diam...)
Zahin : Hahahahaha.. Ibu tak dengar cakap ayah...
Ayah : T_____T


Basically takde la kelakar ke hapa..Yang nak diceritakan di sini adalah we dont expect that kind of answer from our kids. Anak-anak, jangan besar sangat boleh tak.. Nanti ibu rindu...








ok bai.






August 26, 2014

2 Comments

Chapter 94 || 9 Awesome Blogs of the Month

| Posting by: jie || Photo by : SUE

Bismillahirrahmanirrahim,


Jom join segmen ni...

nak join boleh kli SINI



Segmen ini akan berlangsung selama 9 hari bermula hari ini Rabu 20/08/2014 sehingga Khamisini 28/08/2014 jam 12.00 malam.

9 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 29/08/2014.

Jom sama-sama support. 

ok bai.

August 14, 2014

20 Comments

Chapter 93 || 1st Giveaway by Melangkau Garisan with love

| Posting by: jie || Photo by :  MG

Bismillahirrahmanirrahim,

Done joining this giveaway. Harap menang.


Pada yang nak join jugak giveaway ni, boleh join kat SINI

Senang ja step dia.

Apa hadiahnya??

KITA ( ceh kita tu) akan dapat


1. perfume bvlgari jasmine nor x 1 pemenang
2. babies blink biasa x 1 pemenang
3. face serum by SAVEE x 1 pemenang
4. pink urban tshirt x 1 pemenang


Giveaway MG ni boleh join sehingga 13 September 2014. Nak details boleh check kat blog MG ni k.

tata..


August 13, 2014

6 Comments

Chapter 92 || L'arome #01 - Product review : L'arome - Warm serum yang best

Bismillahirrahmanirrahim.

First time rasanya nak buat produk review. Untuk rujukan diri dan sesiapa saja dimasa depan.
Buat masa ni facebook yang jadi medium terbesar untuk share produk ni. Tapi kita pun taktahu sampai bila fb ni boleh digunapakai di Malaysia.

Ok back to the topic. Sebenarnya aku quite sceptical pada produk2 sapu2 nak bagi kurus ni. Serious. Sebab pernah beli beberapa produk yang terhangat di pasaran dulu..beria-ia sapu kemain tapi hasilnya kelaut juga. So ai is tension.

Then member dalam group teknik bagitau pasal produk ni. Ramailah pakat duk beli termasuklah aku. Tapi harapan memang tak menggunung tinggi. Biase2 saje..

Produk apa ni? Mukadimah panjang gila tapi x bagitau produk apa..





Nama dia L'arome. Serum khas ciptaan manusia yang mana bagi aku sangat berkesan. Berkesan untuk apa? Ni kesan yang aku nampak untuk diri aku khususnya. 
- Untuk turunkan berat badan.
- Untuk kurangkan inci/ cm atau ukurlilit badan.
- Untuk hilangkan selulit.
- Untuk hilangkan stretchmark.
- Untuk meminimakan sakit senggugut. Ada yang dah hilang senggugut bila sapu L'arome.
- Agen pelawas. Berkesan untuk kebanyakan pengguna yang selalu sembelit.

- Untuk ratakan perut.
- Untuk cantikkan permukaan kulit akibat selulit dan stretchmark


Produk ni berkesan untuk siapa?
- Yang nak turunkan berat badan.
- Yang nak kurangkan inci/ cm.
- Yang nak kurangkan lemak di lengan, perut, paha, pinggul dan lain lain.
- ibu yang berpantang selepas bersalin. Lepas 2 minggu dah boleh start berl'arome.
- Yang nak firmkan perut selepas bersalin atau pertambahan berat badan.

Yang mengandung tak digalakkan ya. Sila consult dengan doktor masing-masing. Jangan ambil tanpa pengawasan. Kalau nak kurus, sila tunggu baby keluar dulu. sayangilah anak anda.. :)

Dalam paper pun dah masuk. 

Soalan wajib. Ada KKM tak? Of course ada dik non..Boleh google sendiri dan cari ya..

kenapa aku buat review?

1. Sebab aku pun pakai. Kesan tu terasa pada aku. Pada ko aku tak taulah tapi semua kawan aku yang beli semua puas hati. semua jadikan diri sendiri tetimoni sebelum promote pada kawan-kawan yang lain. 

2. Sebab ada no telefon aku. Haha..sebab produk ni best, jadi aku ambil keputusan nak jual. Sebab nak bagi semua orang merasa jugak. Bagi tengok, bagi beli. Bagi pree? Oh belum lagi. Tunggu aku pakai dulu...

Nak testimoni aku? Nanti aku bagi kat next entry. tesmoni aku dan kawan-kawan teknik aku yang pakai. Kawan kan of course la testimoni betul. 

Stay tune!! Tapi sapa nak tau detail boleh call saya terus. Nak beli atau nak jadi agen semua boleh. Yang pastinya memang takkan rugi beli ni. Tapi rugi kalu ko tak beli..hahaha..Ada berani? Call/ whatsapp tu. 

ok bai. Tata..

August 12, 2014

1 Comments

Chapter 91 || Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz



| Posting by: jie || Photo by : Ejulz

Bismillahirrahmanirrahim,

Sapa nak join GA. boleh sama join kat SINI..





Saya tag:






PEMENANG BERTUAH AKAN MENDAPAT :

- 1 DOZEN MINYAK ANGIN AROMATERAPI SAFE CARE BERNILAI RM85

- 1 DOZEN MINYAK ANGIN AROMATERAPI FRESH CARE BERNILAI RM 65


GA TAMAT PADA 31 OGOS 2014

Selamat mencuba!!!

ok bai.



0 Comments

Chapter 90 || Homemade playdough

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

Kecik-kecik dulu start kenal playdough masa tadika. 6 tahun. Eh masa tu tak tau sebut playdough. Sebut tanah liat. Ai duk kampung..

Personal opinion, main playdough ni best sebenarnya. cuma aku tak suka lepas main lama-lama tangan macam jadi tak best. Bau dia pun aku tak suka. Ni aku cerita playdough zaman aku dulu. Zaman sekarang aku tak tau. Sebab tak pernah cuba. Mungkin dah improvise a lot.

Dah lama tengok mommies buat homemade playdough untuk anak-anak. Dah lama gak aku beli cream of tar tar kononnya nak buat untuk ZZ. Tapi lupa + malas ..Sebab tak pernah buat dan rasa macam leceh. Ko uli tepung pastu bagi budak-budak main. Like eh tepung ni untuk makan tau..bukan untuk main.

Satu hari Zahin main dalam bilik..Diam je. Aku pun tak tau apa dia man. Kena cek takut ada benda yang dia main (sepahkan) silap-silap aku yang naik hangin nanti. Tengok-tengok dia tengah main cotton ball aku. Duk carik carik. Dia kata "Zahin main tanah liat". Oh my... nak nangis tengok anak sendiri. Tak taulah dia perli aku ke or dia tak kenal tanah liat. So kena proactive ni..

Gigih google resipi nak tau apa kaedah paling senang. Haha..nak yang senang je. Resipi ramai yang pakai tepung serbaguna. Tapi sebab aku ada tepung gandum je so belasah je lah. Boleh eksperimen sekali tengok berapa lama nak tahan.

Nak resipi? Sorry ai is lupa amik dari blog mana. printscreen je ...Satu lagi sebab lama dah aktiviti ni..Baru terhegeh-hegeh nak blog about t. Better late than never orang kata...muahaha

Tepung tu aku guna tepung gandum je...Dah tu je yang ada kat rumah...


So far ZZ suka..sangat suka. Tapi sekejap je la ada 3 kaler tu..Few hours later ko bayangkan je la 3 kaler tu bergabung, meletop..hahaha...

Hasil tangan ayah ZZ. Aku tak seseni ni. Elephant & snake. ZZ suka sangat.


Tu je lah cerita aku. Dah tak tau nak sambung apa. Park sini reipi..Lain kali nak buat lagi senang nak refer. 

Ok bai.





back to top