Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/04/how-to-score-100-seo-at-chkmecom.html#ixzz3d6YfFT3V January 2015 ~ olahbersama® Blogger Widgets

January 20, 2015

4 Comments

Chapter 134 || Counter table D.I.Y @ZZ Palace

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

Masa buat KC kami tak include kitchen bar. Sebab kawasan terhad. Jadi kami guna alternatif lain.

Jalan-jalan kat IKEA jumpa benda ni. En. Edi cukup berkenan. Sebab boleh lipat. So jimat space.

So beli 1 meja dan 2 kerusi. ALL DIY. Tau je lah IKEA kan. Macam kami memang minat benda-benda DIY gini. Tambah-tambah part bertukang. Memang suka. 

KLIK gambar untuk check. 

KLIK gambar untuk check.

Haa..harga sekali link siap bagi ko..kalau suka, pi lah cari dekat IKEA atau kedai perabot berdekatan anda. 





Total spent hanya RM 257.00. Untuk aku, memang worth la. Sebab  jimat space. Buat masa ni memang nilah port kami lunch and dinner. Juga makan apa-apa pun.

Mak n adik pompuan aku ada kat rumah sekarang sebab tolong jaga Zahra. Being mak yang suka masak untuk anak-anak (mak aku la..bukan  aku) memang port kami anak beranak di dapur.

En. Edi & ZZ port nya di depan TV. Nanti dah semenggah baru boleh tunjuk area tu plak.  Oh lagi satu nanti aku cerita pasal kabinet simpan mainan ZZ plak. Sangat praktikal. IKEA mari jugak. 

ok bai. 

January 19, 2015

7 Comments

Chapter 133 || Kitchen cabinet @ZZ palace

| Posting by: jie || Photo by : jie |

Bismillahirrahmanirrahim,

Officially, we call our home sweet home with "ZZ palace".

Sebab di sinilah ZZ akan membesar. Melalui zaman kecil. Kami, semua yang kami ada memang untuk anak-anak. Jadi takde nama iolls pun tak kecik ati. Muehehehe...

Ok. Just nak cerita tentang kitchen cabinet. Kami buat dengan local kontraktor je. Kat area Tanjung Malim je pun.



Sebelum. Table top siapkan dulu masa extend dapur. 


Service dia memang bagus. Datang rumah, bawa katalog. Bawa pita ukur.
Kita bagitau nak design macammana..nak finishing macammana..Dia akan advice, ukur dan kira on the spot.
Waktu tu jugaklah ko boleh tau harga berapa.

Nanti aku bagi details kontraktor tu kat last entry k.



Kami buat kitchen cabinet dan built-in wardrobe. Esoknya, kami jumpa dan dia come out dengan simple plan (bukan group omputih tu) serta harga. Very the fast. So deal, alter sket n nego, Confirm. Bayar deposit sket untuk dia buat preparation.

Kami deal awal sebelum tu dah. Kira dia siapkan semua benda dan tunggu kami call untuk pasang je lah. Pemasangan ambil masa 2 hari je. Masa tu aku just bagi hood je. Hob dan oven aku bawak kemudian sebab tak pindah lagi masa tu.



In progress.

Atas kabinet tu asalnya kosong. So bila dia dah pasang kabinet atas tu kami rasa macam tak cantik. Terus minta dia put on something untuk cover. Amik je stok yang ada sebab just nak tampal je. Bukan ada fungsi apa-apa pun. Deal punya deal, kami just tambah RM250 untuk material atas tu. ok done. Buat terus. Sebab mata aku sakit. Haha..

Basically ni masa dah siap. Oven + Hob je tak pasang lagi. Sila abaikan model. 

27 Disember, pindah dan bawak terus semua. Now dapur dah complete.

Cuma aku belum guna oven lagi. Belum khatam cara penggunaan. Tulah sibuk nak beli oven canggih. Tapi tak tau guna. Padan muka. Nak meroti pun takde mood. Sebab tak tau guna. T___T.

Overall, aku suka dapur aku. Serious suka. Cuma nak tambah few rack. Tu semua D.I.Y je nanti. Sebab kami suka konsep simple dan tak serabut. Aku suka kosong. Tak suka letak banyak benda. So kalau boleh semua aku nak sumbat bawah kabinet. Kalau semak pun orang tak nampak.

kabinet weolls. Kat master bedroom. Actually area ni sebenarnya bukan tempat wardrobe tapi area hall depan. Tapi sebab nak besarkan bilik, kami pecahkan dinding dan jadikan kawasan ni untuk wardrobe. Jimat space.

**Konsep sumbat dalam kabinet tu aku amik dari TKSU 1 kementerian ni. Dia datang lawat bangunan aku jaga pastu komen kabinet kaca dalam surau. Dia tak suka kabinet yang see thru. Sebb kalau selerak nampak.

Aku sayang lah kabinet tu. Takkan nak tukar kot. So aku gi bawak cermin tu ke kedai dan tinted gelap. Dah penghuni bangunan tanya aku apsal aku buat gitu. Depa pun heran apsal  la aku tinted padahal takde isu pun kabinet tu..haha. Nak buat macammana. TKSU tu boss besar iolls. Kena la ikut. Kang tak naik gaji. T___T

Ok done with iklan. Sape area Tanjung Malim tau yang sewaktu dengannya nak berurusan dengan owner ni silakan. Aku bagi review free je ni. Klau banyak order lepas ni rezeki dialah. Dia duk Tanjung Malim tapi kalau tanya dia cover dari Perlis sampai Johor. So sapa nak bolehlah contact.


PERABOT MAHAJAYA
KOTA MALIM PRIMA, TANJUNG MALIM.
011-14485065 (KUMAR)

ok bai.
4 Comments

Mini Giveaway by izzeyda

| Posting by: jie || Photo by : Izzeyda

 Bismillahirrahmanirrahim,

Join GA lagik.

Izzeyda ni aku kenal di alam nyata dulu. Kemudian barulah di alam blogger. Sebab Izzeyda ni dulu satu skool dengan En. Edi.

Jom join sama-sama. Mana tau rezeki. 

KLIK banner untuk join..

Hadiah yang ditawarkan:


Giveaway ini akan berlangsung sehingga 30 Januari 2015 jam 11.59 malam. Keputusan akan diumumkan selewat-lewatnya pada 3 Februari 2015.


ok bai. 


1 Comments

Chapter 131 || AJL 29 Final Mojo Romancinta.

Bismillahirrahmanirrahim,




Aku jarang sangat tulis pasal artis. Saje. Sebab taktau nak tulis apa.

But this 1 really touch my heart. Saja nak coretkan untuk ingatan dimasa akan datang.

Aku suka KRU. Dari sekolah. Masa menengah rendah, memang die heart fan KRU nih.

Aku dengar cerita Aweera dah takde dengan KRU. Dan aku dengar gak MOJO dah ada pengganti. Katanya dari Seberang. Tak taulah sapa betul sapa salah but who am I to judge.

Serious semalam teringin nak tengok sapa la pengganti Aweera. Tak zabarrr... 
Bukan sebab tak sabar tunggu Edry. Tapi tak zabarr nak tengok sapa la pengganti tu. 

Bila tengok.. mula-mula aku gelak. Apsal penyanyi Indon tu macam ni.

Bila En. Edi bagitau penyanyi tu TAK NAMPAK,  Terus aku diam.
Tengok je. 

Serious.. Rasa nak nangis. Tak tau nak describe macammana.
Nyanyian memang superb la. 
Tak nampak poyo. IKHLAS DARI HATI.

Can u imagine. Dia tak nampak pun crowd kat depan tu. and he just keep singing. Cuma dengar bunyi crowd. Masa muzik stop sekejap..Ramai yang bagi standing ovation.

Tapi beliau tak nampak semua tu. Yang dia tu...nyanyi dan habiskan tanggungjawab.
kalau aku di tempat dia, mungkin dah poyo terlebih. 

kalau Aweera atau penyanyi baru Ryan tu yang nyanyi, MOJO takkan dapat persembahan terbaik.
Kalau penyanyi Malaysia yang lain nyanyi pun takkan dapat.

Aku cakap kat En. Edi, MOJO is gonna win best performance tonight. Part lagu sorry, aku tak pandai judge.

tapi En. Edi kata, ramai lagi yang persembahan mantap dan hebat. Whatever, Aku tetap kata MOJO will win.



MOJO menang. Persembahan Terbaik. Good job buskers.

* Baru tadi LIKE page Edry. Barulah tau dia dah upload gambar pasal #caliphbuskers dah. Kata minat. tapi baru hari ni like. Puiii....

** Aku sedih. mengenangkan diri. Mampukah aku jadi seperti dia kalau aku tak nampak. Mampukah aku berdikari sendiri. Mampukah aku jadi tabah. 

Yaa...Aku tau aku tak sekuat tu. Sebab tu Allah bagi nikmat penglihatan dan tubuh badan yang sihat. Cuma aku perlu sentiasa bersyukur. Tuhan bagi nikmat untuk aku bersyukur dan nikmat juga ujian untuk Tuhan uji kita. Tampo diri sendiri. T____T

Nangiss...

ok bai. 

January 13, 2015

2 Comments

Chapter 128 || Larome Murah

| Posting by: jie || Photo by : jie | 

Bismillahirrahmanirrahim,

Wah tajuk tak hagak-hagak. Nak murah?? Baca sampai abih dulu. kikiki

Larome Slimming Serum (LSS) adalah salah satu produk di bawah bob2e. Ikutkan pada waktu ini ada 4 produk tetapi LSS lah yang paling hot selling sekali.

Kenapa? Sebab kesan yang memang terbukti. Termasuklah aku sendiri..LSS ni ada harga loose dan juga harga set.

Secara basic calculation, beli loose 3 botol lebih mahal dari beli 4 botol. Dalam 1 set kita dapat 4 botol LSS. Dengan rebet RM 110 dari jumlah harga loose untuk 3 botol.

Larome dah jadi fenomena. Semua orang nak Larome. Nak beli dan nak murah. Banyak juga page yang tawarkan harga lebih rendah dari pasaran. Semata-mata nak kejar sale. Ok part ni mungkin aku komen last sekali. Pointnya di sini nak bagitau KENAPA ANDA PERLU BELI 1 SET LSS DAN bukannya 4 botol LSS?

1. Beli 4 botol LSS berharga RM640 (SM)/ RM680 (SS/ BR/ SG). Beli 1 set anda hanya bayar RM385(SM)/ RM400(SS/ BR/ SG) . Dah jimat RM255(SM)/ RM280 (SS/ BR/ SG).

2. Beli 3 botol loose adalah RM480 (SM)/ RM510(SS/ BR/ SG)  . Kami bagi rebet RM95 (SM)/ RM110(SS/ BR/ SG)  dan bagi free lagi sebotol.

3. Lemak yang terkumpul adalah memakan masa untuk dibina. Jadi nak hilangkannya pun tak boleh terlalu cepat atau terlalu lambat. Sebotol Larome boleh kurangkan berat dan inci tetapi tidak akan hilang sepenuhnya, Anda akan perlukan botol kedua, ketiga dan seterusnya. Jika banyak masalah yang ingin dihilangkan, memang patutlah guna sebotol seminggu.

4. Menjimatkan. Jika dikira semula, harga sebotol boleh menjadi RM96.25 (SM)/ RM100 (SS/ BR/ SG) sebotol. Dengan syarat beli 1 set lah.

5. Dapat jadi ahli. Apa bestnya jadi ahli? Takde yearly fee. Keahlian seumur hidup. Boleh buat side income. Boleh dapat bonus RM120 jika ada yang buat pembelian serendah RM385/ RM400. Boleh dapat pairing bonus serendah RM55 sehari. 

6. Tak perlu pegang stok. Tapi ada pilihan jika ingin pegang stok. 

7. Produk ada insurans. Kalau try pam tapi tak keluar, pakai 3 kali baru (dengan pemakaian 6 pam sehari contohnya) tapi dah habis, kami periksa dan boleh tukarkan yang baru (T & C apply).

8. Jadi ahli. Lepas tu boleh beli dengan harga yang super murah. Repeat order hanya RM335 (SM)/ RM350 (SS/ BR/ SG) untuk 4 botol. 

9. Nak buat biz? Ada kelas. Boleh join dan lepas tu semangat makin membara. Produk mudah jual sebab bukan prduk yang dimakan. zaman sekarang ramai yang dah yang tak berani ambil risiko even nak kurus. Jadi, sapu-sapu saja. Lebih selamat.


OK. Jom aku tunjuk testimoni lagi. Seronok tunjuk testi ni sebenarnya.



Testi 1 - LINA. Start Larome semasa berpantang. 
Sebelum pregnant berat 63kg. 
Sebelum deliver baby berat 74kg.
Berat sekarang 59kg. 

Full breastfeed mom. tak diet. Makan 3 kali sehari.
Sapu Larome sekali sehari.

Tips: Beliau pakai waktu pagi. Lepas tu iron baju suami. Iron dalam bilik tapi tak ON kipas atau aircond. Kira bersaunalah masa iron baju tu. 


Ini LINA juga. Beliau kata ambil masa 3 bulan jadi macam ni. Sekarang anak dah 6 bulan.
Dagu pun runcing gittew. DOUBLECHIN HILANG. 

Cuma sapu lebihan Larome saja setiap hari..

Lagi testi doublechin. Tengok. Iolls is jeles ok yang ni. Serious lawa..


Another testi. Beliau agen. Dah kurus so try sapu kat bawah dagu.
Hasilnya tetap marvellous. Dah la lawa...

Ini juga. Untuk  doublechin dan kurus. 


Ni pun agen. Sekarang makin cun melecun dan mantopp..


Ni pun sama. Stokis dah. Pengantin baru. Beliau sangat cantik di majlis perkahwinannya.
Sapa nak kawin?? Nak kurus? Meh try Larome. 


Ni user pengantin baru ni. Nahh...kuruss juga...

Testimonial terbaik!!! Almost 50% weight loss.

Dua bulan setengah dua guna LSS
Dia mengamalkan diet.. ice tak minum langsung.. nasi ambik sikit saja

LSS 3x sehari. Berhabis bulan pertama dekat 6 botol.
Minuman manis langsung tak minum.. Hanya air masak semata.
Makanan berminyak pun dia tak makan..





OK. Meh nak tunjuk testimonial lelaki pulak. Ko ingat pompuan je nak kurus. Laki pun ade dik non. fakta - lelaki lebih mudah turun berbanding wanita.








Tapi kalau beli Larome. Niat dah betul, nak kurus. Lepas tu makan nasi kandar  kul 12 malam lepas tu tido nyenyak sekali. ko amalkan macam tu seminggu nescaya Larome pun tak guna juga.

OK ..Last ...
Tentang permainan harga.

Jujur ahkak tak tahu macammana segelintir peniaga boleh dapat harga murah. Sebab secara jujurnya, itulah harga yang kita bank in pada company setiap kali ada pembelian. 

RISIKO BELI MURAH:
1. Produk takde warranty. Habis cepat ke botol tak boleh pump ke...ko duduk diam-diam je kat rumah.
2. Possibility untuk barang tak sampai. Ada je contoh kat group-group jualan tu..saje ahkak malas nak tunjuk sini. Kalau menipu customer pandai-pandai la korang jawab kat mahkamah Allah (ayat tiru nih). 
3. Produk takde insurans. Customer elalu tak kisah sangat pasal benda ni. Bila jadi masalah baru cari. Well, I've warned u. Hihihi.
4. Takde after sales consultation. Selalunya peniaga macam ni hanya nak 'laku'kan produk saja. Payment dapat barang dapat; you are non of my business. 

Kenapa ahkak highlight RISIKO ni?? Sebab ahkak banyak sangatt terima aduan berkenaan ni. Tapi masalahnya beli dari orang lain. So korang nak ahkak buat apa? Kalau nak buat aduan memang ahkak takleh nak tolong lah. Kalau nak beli lagi memang dialu-alukan. :)

Memang ada bonus di setiap pembelian set. RM120 lagi per set. Uolls beli RM385 ahkak dapat bonus RM120. 

So daripada beli murah ahkak pilih nak dapat bonus. Modal serendah RM385. Dapat produk. Bukan bayar saje-saje. 

Membership FREE. LIFETIME.. 

Bila orang lain beli dari ahkak, dapat bonus RM120. Bulan pertama join dah balik modal. 

SERIOUS BEST.
Sapa nak rasa atau jadi BEST juga sila PM/ call 0125977398.

FREE consultation. 

ok bai. 









back to top